Waardebepaling

Je kent de waarden van eten, drinken en slapen. Feitelijk als mens leven wij hiervoor. Het geeft een menswaardig bestaan. Het levert energie en geeft voldoening. Dit is op een hele natuurlijke manier al zo ‘geregeld’. Voor elk mens over de gehele wereld is dit gelijk. Je zou kunnen zeggen; een Universele Waarden der Natuur. Waardevast!

Om te kunnen eten drinken en slapen ben je instaat om nieuwe waarden te creëren in hoe je dit dan het prettigst wilt gaan beleven.

Je kunt kiezen om je ‘eten’ zelf te verbouwen en dit leren te bereiden en/of te ruilen en/of te kopen. Je kunt gebruik maken van waterbronnen of ook kopen. Wanneer je simpel zou kunnen stellen dat je ‘overal’ kan slapen is de natuur in al haar verschijnsels bruut in wanneer je daar tegen geen bescherming hebt, je wilt immers een ontspannen slaap ervaren.

We bewegen ons allemaal anders en geven opnieuw waarde aan ons bestaan.

Het vergelijken met elkaar in wat het beste zou zijn is een onzinnige. Het zijn keuzes waarvan alleen jij weet wat bij je past, waar je genoegen mee neemt. Hoe, wat en waar je wilt eten drinken en slapen en wat je daar voor doet of laat bepaal je zelf. Wil je hier voor werken bij een werkgever of voor jezelf of een combinatie. Jij bepaald zelf hoe waardevol iets is.

Al is een tekening vanuit het niets aan jou, als een gift van blijk aan waardering; in hoe lief, hij of zij jou vind, een waarde gebleken is; dat met geen goud te koop is!. Dan is dit een innerlijk ‘goud’ geworden; een innerlijke waarde; Inner Value. Het raakt gevoelige snaren!.                                                                                                                                                                                          

“Je kunt je ziel en zaligheid aan alles toekennen. Het meest waardevolst op je nachtkastje naast je bed kan een steentje zijn, zoals er velen van zijn, maar deze heb je gekregen van een dierbare dus krijgt het van jou een andere waardebepaling; misschien wel een magische, een liefdevolle. Wellicht nooit te ruil voor een diamantensteentje. De waarde die we kunnen toekennen vanuit gevoel kan van onschatbare waarden zijn “.

                                                                                                                             Willie Wete

Voor géén GOUD wil de één op het platte land leven en de ander niet in een stad!

We geven dagelijks waarde aan onze gedachten en gevoel. Wat het zwaarst weegt in de bepaling of dit van belang is; is in de keus die je in het moment maakt, deze is persoonlijk van aard. Dit ligt aan je eigen belang wat je er aan hecht, jouw waarden. Deze waarden kunnen vanuit jouw diepere mens zijn er altijd zijn geweest of je hebt ze eigen gemaakt  door omgang met anderen uit je leefomgeving.

Wil je meer beleving halen uit je ‘eten drinken en slapen’ dan kun je hiervoor op de  momentenwijzer allerlei items vinden die je hierbij helpen. Hier krijgen mensen podium om hun passie tot deze basale onderwerpen uitéén te zetten. Een link naar hun eigen website met aanbiedingen videocursussen e-boeken en meer.  Klik Hier

Wat belangrijke waarden zijn voor jou en mij als mens is de verbinding tussen elkaar. We willen uiteindelijk allemaal een liefdevolle benadering een eerlijke benadering. Dit geeft respect aan het leven zelf als erkenning en herinnering tussen mensen dat de vrijheid in een waardebepaling niemands bezit kan zijn, dit om deze waardebepaling puur in vrijheid te houden.

Als wij tussen het eten drinken en slapen door ons willen verbinden met anderen dan willen we dit op ons eigen manier uitvogelen, hoe wanneer en waarom. Het kan zijn dat je waarde hecht aan tijd een uur. Het kan zijn dat je iets wilt plannen want dat geeft je rust als waardering. Of je wilt jezelf wel verbinden met anderen maar misschien juist niet op gezette tijden. Je wilt je juist los verbinden maar er wel gewoon zijn maar ergens binnen kunnen lopen op gevoel zonder afspraak vooraf bijvoorbeeld. We willen vrijheid  voelen in de keus van je waardebepaling.

‘Waar je mee omgaat word je mee besmet’ is een oud gezegde. Je kunt stellen dat het waardevol is om te weten; met Wie & Wat je je verbind tussen het eten drinken en slapen door. Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt waar jij blij van word dan kun je je tijd plannen of ook vanzelf laten gaan richting datgene waar je blij van werd. Dit inzicht geef je als mens de gelegenheid om positief te leren denken om allerlei nieuwe keuzes hierop af te stemmen. Deze innerlijke waarden ontstaan bij bewustwording met wie en wat je je verbind en wat dit teweeg brengt voor jezelf.                                                              In een online cursus: Betere Relaties Met Iedereen kun je je verdiepen. Je kunt meer waarde creëren door in jezelf te investeren en scherper te bepalen met wie je omgaat.

Liefde, voor waardepapieren zoals geld, is raadzaam wanneer je zelf ook nieuwe waarden schept in waar je dit dan weer aan uitgeeft. Jij gaat over de ‘herwaardering’ en bepaald een nieuw doel. Wanneer dit dan een vicieuze cirkel is dan ‘draait’ dit in jouw leven zoals jij dit wilt. Je ontvangt het positief en deel het weer positief door! Mijn innerlijke waarden heb ik weten te vertalen in gedichten over basale onderwerpen en kunnen weergeven middels foto’s van mijn kunst ter illustratie. Het kan gelezen worden als een gedicht en het geeft een diepere betekenis maar dit heeft te maken met jouw vrijheid in waardering. Mijn gedichtenbundel kun je ook waarderen als een ‘gif a way’ aan familie vrienden en collega’s en is voor iedereen betaalbaar 14,99 en word gratis verzonden. Voor mij is dit een waardevol product. Tussen het eten drinken en slapen door heb ik samen met mijn partner boeiende en liefdevolle momenten ervaren met ons gedichtenbundel project, en nog. De waardering van de lezer geeft een goed gevoel dat je iets waardevols hebt kunnen delen wat van betekenis is. Het Moment Fictie of Realiteit 

Internet is groot héél groot! Met de momentenwijzer ben ik begonnen om het kleiner te maken voor mezelf en beter daardoor in verbinding te staan met jou. Als kunstenaar ben ik met ‘tijd en wijlen’  onder de mensen waarbij er ‘diepere’ gesprekken plaats vinden dan gebruikelijk. Nu kan ik als verlengstuk mensen/klanten attenderen op de momenten= wijzer in wanneer er behoefte is of ik zo een oplossing kan aanbieden of een verrijking kan zijn. Ik probeer altijd goed te luisteren waar de behoefte ligt.

In het verlengde van de website ben ik een YouTube kanaal begonnen. Het zou leuk zijn wanneer jij je wil abonneren en een filmpje liken die je zelf leuk of boeiend vind qua onderwerp. Je kunt 15 seconds of Fame filmpjes bekijken in de afspeellijst deze zijn gelinkt aan de momentenwijzer en geeft dan een compleet beeld wat de voordelen zijn en kun je deze door delen naar anderen waarvan jij denkt dat diegene dat interesseert.

Ik zal je extra belonen als je je aanmeld op de Nieuwsbrief op de website; Laat je verassen met zo nu en dan bijzondere momenten waar je wijzer van word! Gratis en zeker géén spam! Profiteer Nu van een Gratis Leermoment! Nieuwsbrief Inschrijven

YouTube Kanaal momentenwijzer

Ik vraag nog even je aandacht voor ons ArtProject je kunt ons nu helpen!2017-25-10-14-56-30

De Waardebepaling als bij mensen onder elkaar geeft ‘Bestaansrecht‘ aan iets of iemand  daar schrijf ik een andere keer over. Prettige dag verder!

Willie Wete

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s